Megszűnik a zsámbéki kutyás gyakorlóbázis

Keresőkutya a zsámbéki rakétabázison

Zsámbék a kiránduló csoportok által jól ismert és közkedvelt helyszín, a hadiiparban használatos különböző eszközök kiállítóhelye. Hétköznapi szóhasználatban csak rakétabázisként emlegetik, pedig ennél jóval több látnivalót nyújt. Az egykori MN1159 Honi Légvédelmi Rakétaosztály tüzelőállása Magyarország legfiatalabb műemléke.

Kevesebben tudják viszont, hogy a volt laktanya romos épületét a zsámbéki önkormányzat sokáig mentőcsoportok számára gyakorlati helyszínül biztosította, amely a kereső- mentőkutyák számára romkutatás szempontjából tökéletes edzési lehetőség volt. 

2023. december 28-án csapatunk is felkereste Zsámbékot előzetes egyeztetés után.  Nagy és lelkes csapattal érkeztünk, a nap mindenki számára izgalmas és tanulságos volt, mindenki jól érezte magát, és a nap végét egy évadzáró vacsorával fejeztük be.

Mivel a közeljövőben a laktanya helyén jövőipari  tudáscentrum épül, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az utolsó csoportok egyike lehettünk, akik ezt a helyszínt mentőkutyáik képzésére használhatták.

dr. Sin Zoltán

Megosztás a facebookon: